Büyülü Gerçeklik: Peru’daki KiChic

Like Don't move Unlike
 
0

Güney Amerika edebiyatının Eduardo Galeano, Gabriel Garcia Marquez gibi devleri neden metinlerinde hep “büyülü gerçeklik” kullanmışlardır? Bir tercih mi? Tesadüf mü yoksa? Hayır, öykülerini emzirdikleri toprakların sahiden de gizemli ve açıklanması güç olayların merkezi olmasından. Neden mi? Çünkü bu alan dünyanın birkaç manyetik merkezinden biri… Bu yüzden denizdeki akıntılardan, yeryüzü ÅŸekillerine bu coÄŸrafyaya dair günümüzde hala gizemini koruyan pek çok konu var.

15992152742_f3683e498b_o-(1) (3)

Her ÅŸey bir yana Amazon Ormanı baÅŸlı başına bir büyülü gerçeklik deÄŸil mi? Burası, etcil bitkiler, renk deÄŸiÅŸtiren hatta yürüyen aÄŸaçlar, ateÅŸ karıncaları gibi bilim kurgu filmlerini aratmayacak pek çok fantastik canlıyla dolu. Bu toprakların Åžaman geleneÄŸinden kaynaklanan ÅŸifacılığı, bitkilerin ÅŸifresini çözmüş bilgeliÄŸi de apayrı bir gizem. İşin içine Kızılderililer, Mayalar da girince kendimizi tropikal bir masalın içinde bulmamız an meselesi…

Peru’ya yolculuk yapma kararını vermek çok kolay deÄŸil. Çünkü bize yabancı olan bir diÄŸer özelliÄŸi de 2.800-3.800 m. YüksekliÄŸe kurulmuÅŸ tarihi kentleri… Bu noktalara ulaÅŸmak da öyle her babayiÄŸidin harcı deÄŸil. Hatta tehlikeli yolları ve yüksekliÄŸi nedeniyle rotalardan birinin adı “Ölüm Vadisi”. Vücudun bu yüksekliÄŸin basıncına ve hava koÅŸullarına alışması ise birkaç hafta sürebiliyor. Buralılar bu etkilerin önüne geçmek için koka adı verilen bitkileri çiÄŸniyor.

503702565_dc1a6ededd_o-(1) (1)

Peru’da turist olmak zor zanaat

YüksekliÄŸin yan etkilerine bir de Türkiye’den yapılan 20-24 saat arası yolculuk ve aradaki 7 saatlik zaman farkının yol açtığı jet-lag’i ekleyin. Klasik turist rotalarına göre oldukça zorlayıcı olduÄŸunu fark edeceksiniz. Ama ÅŸu ölümlü dünyada gerçek bir masaldan içeri adım atmanın kolay olduÄŸunu kim söyledi ki zaten?

Bu masal bize neler vaadediyor?

Ballestas Adası deniz aslanı, fok, penguen gibi pek çok canlıyla karşılaÅŸacağınız bir nokta. O iklimde ne iÅŸleri var diye soruyorsanız iÅŸte cevap! Bu bölgedeki Humboldt SoÄŸuk Su Akıntısı sıcaklığı 8-9 derece düşürüyor, böylece sürpriz bir canlı çeÅŸitleriyle karşılaÅŸabiliyorsunuz. Sonra, yerli halkın üzerine sazdan adalar yapıp, üzerinde yaÅŸadığı Titicaca Gölü… Altı sönmüş yanardaÄŸ arasına kurulmuÅŸ Arequipa… İnka’ların baÅŸkenti Cusco… Åžu meÅŸhur Machu Pichu… Çölün ortasındaki vaha Huacachina…

galeria_1 (3)

Ki Chic’le tanışın…

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı Peru’da nerede konakladığınız çok önemli. Bu masala yakışacak bir önerimiz var: Ki Chic. Ki, eski Japoncada enerji ya da evrensel yaÅŸam enerjisi anlamında kullanılıyor. Chic zaten malum… Otel, ilhamını geleneksel Peru mimarisinden almış ve binanın yapımında taÅŸ, tahta ve çamur kullanılmış. Merkezi bir nokta olan Mancora’dan 5 km. Uzaklıkta olan otel, Las Pocitas ve Mancora Chico plajlarının kıyısında… Aynı zamanda Equador sınırında… İncelikli detaylar ve lüksün birleÅŸtiÄŸi Ki Chic bir butik otel, sloganı ise “mükemmel denge”. DoÄŸa ve lüksün dışında bize ruhani vaatleri de buranın… Otelin bulunduÄŸu Mancora’yı bizleri hayatta tutan baÄŸlantıyı saÄŸlayan unutulmuÅŸ bir yer olarak tanımlayan mekan, misafirlerinin enerjilerini dengelemek ve zihin-ruh-beden birlikteliÄŸini saÄŸlamak için yola çıkmış.

galeria_exterior_3 (3)

Her yolculuk insanın kendi daÄŸlarına, okyanuslarına, nehirlerine, tapınaklarına yaptığı bir yolculuktur aslında. Ve sıra dışı yolculuklar, sıra dışı duraklar gerektirir. Tıpkı Ki Chic gibi…